2010. december 10.

Fokhagymakrémleves

A változatosság kedvéért megint leves… és, hát persze hogy krémleves… Annyira kedveljük a krémleveseket, hogy egy héten 4x biztos, hogy szerepel az étlapon.








Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 4 kisebb fej fokhagyma,1 evk liszt, 5 dkg vaj, vagy margarin, vagy zsír,2 dl tejszín, só fekete őrölt bors.

Ha Kínából származó giga nagy fokhagymából készítem, akkor 3 fej is elég, de most bio fokhagymából készült. Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpároltam, kis idő múlva beledobtam megtisztított fokhagymagerezdeket, majd addig pároltam, amíg a fokhagyma félpuha lett. Ekkor felöntöttem 1 l vízzel, sóztam, borsoztam és fedő alatt addig főztem, amíg a fokhagyma teljesen megpuhult. Bot mixerrel összezúztam, közben a tejszínt simára kevertem a lisztel, majd ezzel behabartam. Végül lassú tűzön összeforraltam.




1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem