2010. július 28.

Sörtésztában sült szezámmagos mézes csirkemell

Nagyon szeretjük ezeket a mézes - húsos dolgokat, úgy látom, hogy sikerült a fiúkkal is megkedveltetni…


Hozzávalók: 2 kisebb csirkemell,10 dkg liszt,1 db tojás,1,5 dl sör, 2-3 evk méz,1 evk szezámmag.

A csirkemelleket nagyobb csíkokra vágtam, és alaposan besóztam. A tojás sárgát a sörrel elkevertem, majd simára kevertem a lisztel. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd belekevertem a sörös lisztes masszába. A besózott csirkemelleket beleforgattam, közben bő olajat forrósítottam és arany barnára sütöttem benne a húsokat. Egy másik serpenyőben egy kevéske olajat forrósítottam, átforgattam benne a bundás csirkemelleket, hozzáadtam a mézet és a szezámmagot, majd magas fokozaton megkaramellizáltam.

Nincsenek megjegyzések: