2010. június 28.

Isler

Nem egy díjnyertes cukrászdai isler, és nem is olyan lett amilyenre szerettem volna…


Hozzávalók:30 dkg rétesliszt,30 dkg margarin,20 dkg dió,10 dkg porcukor, csipet só,10 dkg fehér csoki, 10 dkg ét vagy tej csoki,5 dkg vaj vagy margarin, 8-10 evk víz, lekvár vagy dzsem.

A diót ledaráltam, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. Fóliába csomagolva 1 napig hűtőben pihentettem. Mivel nagyon ragacsos a tészta, nagyon sok lisztet használtam a szóráshoz – kinyújtottam, és fánk szaggatóval kiszaggattam. Előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megsütöttem, majd kihűtöttem és lekvárral összeragasztottam. A Csokit és a margarint gőz felett felolvasztottam, és 4-5 evk vízzel simára kevertem. Az összeragasztott süteményeket belemártottam a csokiba, és hűtőbe megdermesztettem. Az egyik fele fehér csokis,a másik fele tej csokis lett.

8 megjegyzés:

Bianka írta...

De szerintem finomabb mint a cukrászdai :))) Nagyon guszta

Andi írta...

A férjem imádja. El is mentettem, talán meglepem vele egyszer... Köszi

Niki írta...

Bianka:)
Köszönöm:)Férjemnek nagyon ízlik,azt mondta hogy jobb mit a cukrászdai;oDDD

Andi:)
Köszönöm:))

egycsipet írta...

Jól néznek ki.
Miért nem tetszett a végeredmény?

pitypang írta...

Egyszer már kellene sütnöm linzert,még sosem próbáltam.
nekem tetszik a tied!! :)

Niki írta...

Csipet:)
Köszönöm:))
Mert a kis agyacskámban,olyanra terveztem mint a cukrázdai-külalakra...erre...és a kép is elég tré lett...lehet egy kicsit pihennem kellene:)))

andi:)
Köszönöm:)))

Gizi írta...

Szerintem semmi baj nincs ezzel az Islerrel. Ha neked van, akkor a részedet küld el nekem majd én megeszem.:)))

Dia írta...

Nagyon szeretem. Ezen kivételesen a barna csokit is elviselem. Azért egy fehéret dobhatnál kóstolóba! :-)))