2010. június 19.

Cobbler

…csak úgy… Itt találtam és gondoltam megsütöm...és mert megleptem magam egy lepény-pite formával:)


Hozzávalók:30-40 dkg gyümölcs,20 dkg liszt,1 csomag sütőpor,10 dkg vaj,5 dkg kristálycukor,1,5 dl tejszín,1 db tojás,2-3 evk étkezési keményítő, vaníliás cukor, kristálycukor – ízlés szerint a gyümölcsbe.

Legjobb friss gyümölcsből készíteni. Én most fagyasztott vegyes gyümölcsből készítettem és bizony elég szép mennyiségű levet eresztett maga alá…A gyümölcsöt egy lábaskában kiolvasztottam,amitől szépen összeesett, itt tettem bele a cukrot ízlés szerint valamint az étkezési keményítőt,majd a piteformába öntöttem és elkészítettem a tésztát. A lisztet, a vajat, a cukrot és a csipet sót összemorzsoltam, a tejszínt a tojással kikevertem és hozzáöntöttem a liszthez majd egy villával sűrű galuska tészta szerűséget kevertem ki, és egy nagyobb teáskanállal a gyümölcsök tetejére szaggattam. Előmelegített sütőben alacsony fokozaton 35-40 percig sütöttöttem.Jégkrémmel tálaltam.

8 megjegyzés:

egycsipet írta...

De rég nem csináltam már cobblert! Irtó guszta, kedvet kaptam... (Értsd: éhes lettem, de nagyon... :D)

Ottis írta...

Én a tavaly készítettem, nagyon szeretem!Kell én is készítsek :-)

Thrini írta...

Nagggyon jól néz ki!
És a fejléced is jó lett! :)

Bianka írta...

ÁÁÁÁÁÁÁ csodálatosan néz ki. Isteni lehet. Egy ehhez hasonlót vagy mégsem, talán kinézetre készítettem én is :)

Niki írta...

Csipet:))))
Köszi:)

Ottis:)
:-DDDD

Thrini:)
Köszönöm...köszönöm;oDDDDDD

Bianka:)
Köszi:)))
Láttam az ehhez hasonló tiédet;oPPPP

Ami írta...

Írtó guszta :)

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Olyan gyönyörű színe van. Imádom a cobblert, kérhetek egy kis adagot???:)
Süssél minél több finomságot az új piteformádban!!!

Niki írta...

Ami:)
Köszi:)

Gizi:)
Aranyos vagy...köszönöm:)Ez még csak egy kis próba volt:)))