2010. május 6.

Zöldbableves

Nagyon szeretjük a leveseket, azt hiszem ezt látni is a címkékben, mert levesből van a legtöbb a sütemények után. Szerencsére kis családommal is sikerült megkedveltetnem a levest, bár régen nem így volt. Anno Világ legjobb férje nem volt leveses mikor megismerkedtünk, én sem voltam az mindig úgy voltunk az ebéddel, hogy minél gyorsabb és könnyebb, a levesekkel már nem akartam bajlódni. Aztán én itthon maradtam a gyerekekkel, muszáj volt a gyerkőcök miatt levest főzni, és megszerettem. Ha valami miatt egy nap nem ehetek, rosszul vagyok rendesen, még ha főzeléket készítek is, az mellé is főzök valami könnyű levest. Világ legjobb férje napok óta mondogatja, hogy szeretne már piros zöldbablevest enni. Mit mondjak én is megettem volna, igaz nincs még szezonja, most fagyasztott bolti zöldbabból készült, de így is nagyon finom lett.


Hozzávalók:35 dkg zöldbab,3-4 db sárgarépa,1 db karalábé,2-3 szem burganya,1 evk liszt,1 tk pirospaprika,só, őrölt bors, ételízesítő.

A sárgarépát és a karalábét meghámoztam, karikákra, ill. kockákra vágtam és egy kevés zsíron megfutattam. A fehérzöldséget direkt hagytam ki,mert Világ legjobb férje nincs kibékülve vele:(((( Pedig én nagyon szeretem...Beleraktam a zöldbabot, rászórtam a lisztet, amit-kicsikét megpirítottam és beletettem a pirospaprikát is. Felöntöttem 2l vízzel, ízesítettem, és amikor már félig megpuhult a zöldség is és a bab is, beletettem a kockákra vágott krumplit is. Még 5-10 percet főztem és késznek nyilvánítottam. Nem egy nagydolog, de annál finomabb, és annál jobban esik egy kimerítő fárasztó nap után jó forrón elkanalazni egy vacsira… mondjuk… Bár én ezzel még nem szoktam jóllakni, ezért még egy jó nagy tányér főételt is meg szoktam enni utána:-DDDD

6 megjegyzés:

egycsipet írta...

Nem szoktam zöldbabot főzni, hagyom hogy anyum hozzon, ha ő főz :DD, de most kedvet kaptam hozzá. Klasszak a képek, nagyon guszta lett!

Bianka írta...

Imádjuk :) nagyon guszta
Nálunk egy hete volt, csak tejfölösen

Niki írta...

Csipet:)
Köszönöm:oDDD

Bianka:)
Köszi:)Tejfölösen is nagyon finom...

Ami írta...

A zöldbabért annyira nem vagyok oda, de annyira kis guszta a levesed, hogy muszáj kérnem :)
Adsz? :)

Andi írta...

Jaj de jó képeket csináltál....én nem vagyok oda a levesekért, sajnos. Bár ezt szívesen megkóstolnám. :-)

Niki írta...

Ami:)
Neked bármit,mennyit:-DDD Nem is kell kérned;oP

Andi:)
Olyan aranyos vagy...mindig zavarba hozol...;oZZZ