2010. május 11.

Cigánypecsenye

Világ legjobb férjével együtt ütöttük össze ezt a remek kis pecsenyét ebédre. Amióta az étteremben dolgozik, azóta jobbnál jobb ötletekkel jön haza. Nem csak arra, hogy mit főzzek, hanem az elkészítésével kapcsolatban is sok jó ötlettel áll elő. Például a zsírral való főzés is innen van, amit sokkal jobban szeretek, sokkal jobban kihozza az ételek ízét, és egy zsírban sült hasábburgonya is ízletesebb mintha olajban sütöttük volna...:)


Hozzávalók:5-6 szelet sertés hús (ez most nálunk jó zsíros tarja volt;oPPP)5-6gerezd fokhagyma,5-6 szelet füstölt szalonna,Só, bors, liszt,3-4 evk zsír.


A húst alaposan megtisztítottam és kiklopfoltam. Világ legjobb férje besózta borsozta, majd együttes erővel befokhagymáztuk, én reszeltem a fokhagymát Ő pedig pácolta be vele a szeleteket. Egy serpenyőben felforrósított 3-4 evk zsírt, a bepácolt fokhagymás húst belisztezte és 30-35 percig sütöttük. Mellé hasábburgonyát és uborkasalátát készítettem.

3 megjegyzés:

pitypang írta...

Vasárnap én is ilyet készítettem,le is fotóztam,csak még nem tettem fel!Nagyon-nagyon szeretjük,azt mondták olyan,mintha étteremben ennének!!!!:) :-)

Gizi írta...

Nagyon guszta!!!!! Gyönyörűek a képek, szinte kézzel fogható az a husika. Milyen jó neked, hogy a férjed segít kitalálni, mi is legyen az ebéd.:)

egycsipet írta...

Hmm, szinte érzem az ízét! Nagyon guszta! :)