2010. május 15.

Epres mascarpone krémes piskóta


Világ legjobb férje kívánságára készült, a „nyomi” kosárkák forgatókönyve lapján. Amióta elkészítettem azokat az ominózus kosárkákat, azóta naponta nyüstöl, hogy mikor csinálok piskótába töltve olyan krémet. Eddig hallatlanná tettem, de annyi tojásom lapult a hűtőbe, féltem valami baja lesz, így beadtam a derekamat eme süteménynek. Mert, hogy Világ legjobb férjének a sütemény a piskótánál kezdődik,- engem vallatni lehetne a piskótával- és a habos-babos, krémeknél ér véget. Végül is a lényeg hogy megsütöttem Neki… mert megérdemli… Semmi flanc, ezért is teszem fel bátortalanul, de Világ legjobb férje ragaszkodik hozzá hagy posztoljam.6 tojásból piskótát sütöttem külön-külön 3-3 tojásból, egyébként itt, és itt és itt van megörökítve:DDD Majd az epres mascarpone krémet töltöttem a két lap közé. Ez a No1 Világ legjobb férje szerint, és még egy picikével több cukrot is tettem a krémbe… és ez így tökre”bejön”Neki:)


A krém hozzávalói:25 dkg mascarpone12 szem eper,(nem tudom hány dkg volt)4 lapzselatin,Ízlés szerint cukor.

Először a krémet készítettem el, mert amíg az eper egy picikét langyos nagyon folyós a krém, így nem lehet betölteni a piskóták közé. Tehát egy órácskára beraktam a hűtőbe. Az epret megtisztítottam és bot mixerrel összezúztam. Bele tettem a cukrot és az előzőleg beáztatott, majd kicsavart lapzselatint, és addig melegítettem, amíg a zselatin elolvadt, majd hozzákevertem a mascarpone-hoz. Végül betöltöttem a két lap közé, és visszaraktam a hűtőbe 1 órácskára pihenni… legalább is jót tenne neki még a hideg… ha kibírja addig a jónép még sütemény nélkül:-DDD

5 megjegyzés:

egycsipet írta...

Nekem is "tökre" bejön(ne)! :D

pitypang írta...

Gyerekemnek szülinapjára epres torta kell!!!!a krém alkalmas torta töltésre??
Nagyon szép lett!!!!!:)ügyes vagy :)

Niki írta...

Szerintem garantáltan,tök jó megdermedt a krém,aznap is fogyasztható,de legjobb másnapra a krém állaga.Férjem rendesen elolvadt a krémtől:)

Bianka írta...

Hű nagyon szépséges és isteni lehet

Niki írta...

Bianka:)
Hát neked is jól néz ki az a meggyes torta:))egy kis hurikánnal körítve:oppp