2010. április 7.

Zöldségsaláta


Ismét Világ legjobb férjét illeti az elismerés:-DDDA húsvéti hús és sonka dömping után a gyomrunk K.O. Olyan szinten kikészültünk, hogy semmiféle ehető dologra nem tudtunk ránézni. Mivel enni mégis csak kell, mert ám egy idő után a gyomrunk követelte a magáét, férjecském kitalálta, hogy akkor mai nap, együnk zöldséget. Hát jó…- gondoltam, én, mint húsevő ember, aki húst hússal eszik simán belementem. Jó is esett, nagyon jó kis könnyű gyomrot nem megterhelő kis ebédecske volt, csak nem gondoltam, hogy két óra múlva az éhhalál küszöbén állok majd. Energiám egy száll se, és úgy éreztem magam, hogy mentem meghalok. Mivel normális ehetnék nem volt itthon egész nap csak nassoltam, és szendvicsekkel próbáltam rendbe hozni a dolgokat magamban. Nagyobbik fiamról nem is beszélve, aki most van abban a korban, hogy egy evésre fél kg kenyér- legalább, és az egész napja abból állt, hogy a hűtőt és a konyhaszekrényt nyitogatta valami ehető dolog után kutatva. Végül is nincs ezzel a salátával semmi baj, de vegetáriánusok nem lennénk. Egy nap így végül is jó volt kikoplalni magunkat, de megtárgyaltuk, hogy maradunk a húsinál. Az elkészítés folyamatát világ legjobb férje vitte véghez, és a tálalás is az Ő műve, nagy tapsot neki… Mennyiségeket nem tudok írni, az ízlésünkre volt bízva a dolog.


Hozzávalók:fejes saláta,kígyóuborka,tv paprika,paradicsom,lilahagyma,retek,keményre főtt tojás,csemegekukorica,pirítós,tonhal,ezer sziget öntet, vagy majonéz.

Világ legjobb férje mindent apróra vágott-természetesen előtte alaposan megmosta őket-és egy salátás tálba öntötte. Összekeverte, de nem sózta és berakta a hűtőbe állni. Addig én, pirítottam kenyeret, és elkészítettem az öntetet. Ez most időhiány miatt, zacskós volt… mélységesen szégyellem magam, de mentségemre szóljon, hogy este a vacsorára én készítettem a majonézt hozzá:))) Tálalástor került rá a tonhal, a kukorica, az öntet, és a só… Jah, majd el is felejtettem a lilahagymát én vágtam szálasra fel.:-DDDD

7 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádnivaló férjed van. Nagyon guszta

Livi írta...

Isteni lehet! Jó ránézni :)

Niki írta...

Lányok!
Nagyon köszönöm:-DDD

Ami írta...

Drága férjed van! :)
Gusztán néz ki a salátád! :)

Niki írta...

Drága Ami!
:-DDDD

Andi írta...

Ez a nekem való!!! A tonhalat kihagynád Nekem, de egyébként így tökéletes!

Niki írta...

Andi!
Köszi:)))Természetesen,én se voltam oda érte,csak olyan mutatóba volt rajta:)