2010. április 11.

Tejszínes penne


És még maradjunk a húsvétnál egy kicsikét, mert ezt a tésztát még húsvét előtt készítettem, azóta itt váratott magára a gépen, hogy közzé tegyem. És természetesen megint Világ legjobb férjének az érdeme az elismerés, Ő találta ki eme remek kis vacsit. Igazából nem kitaláció, az étterembe látta, amit készítik és nagyon megtetszett neki. Egyik hétköznap készült egy villámgyors vacsi alkalmával. Nagyon szép tavaszi nap volt, az este is olyan kellemes volt, hogy elég későig kimaradtunk, valahogy nem akaródzott hazaérnünk. Gyerkőcök itthon farkas éhesek voltak, a hűtőbe viszont semmi ehetnék nem volt. Bajba is voltam rendesen, még mikor beléptem a lakás ajtaján se gondoltam, hogy kerek 40perc alatt milyen jó kis vacsi kerül a gyerekek elé. Tulajdonképpen mindent bele lehet tenni, amit úgy gondolunk, hogy bele illene. Nekem most volt itthon-húsvét alkalmából-sonka, és tojás, lapult még a szekrény mélyén egy doboz tejszín, és egy kukorica konzerv-egy pizzára tartogattam – és a hűtőben még trappista sajt. –szint a pizzára váratott magára, mivel vészhelyzet volt hát fel kellett áldoznom a vacsi kedvéért. Száraz tészta pedig mindig található valamilyen felbontott csomagban, amit kidobni nem akarok, mert arra gondolok hátha jó lesz még valamire... és így leptek el egyik héten a zsizsikek,mert figyelmetlen Nikike,arra gondolt, hogy az a pár szem bab,jó lesz még valamire és ott felejtődött a konyha polcocskám egyik sarkában. Aztán Nikike arra lett figyelmes, hogy ismeretlen élőlények jelennek meg a konyhában. Hiába irtottam ki őket, lett belőlük még több... Életembe nem láttam még zsizsiket, azt se tudtam, hogy néz ki. Mindenhol ott voltak… brr… Egyik ismerősöm volt nálunk, és Ő világosított fel hogy ez talán zsizsik. Nikike azonnali hatállyal feltúrta konyhaszekrényt, és megtalálta az elfelejtett babot… Úgyhogy rossz szokás ez a”jó lesz még valamire”dolog és elrakni a konyhaszekrénybe… de van, amikor tényleg jól jön… mondjuk nem babot elspájzolni…


Hozzávalók:20-25 dkg sonka,10 dkg füstölt szalonna,2 dl tejszín,2 db tojás,1 fej vöröshagyma,4 marék penne tészta,csemegekukorica, sajt, ízlés szerint, só, bors.

A tésztát és a tojást megfőztem, az előzőt félpuhára, az utóbbit keményre. A szalonnát csíkokra vágtam és zsírjára sütöttem, megpároltam benne a szálasra vágott vöröshagymát. Gyorsba rádobtam a sonkát, amit megpirítottam, utána ráraktam a felszabdalt tojásokat is, majd a kukorica is belekerült. Sóztam, borsoztam, kicsit pirítottam és nyakon öntöttem a tejszínnel. Megvártam, hogy felforrjon majd beleszedtem a kifőtt penne tésztát. Jó átforgattam, hogy mindenhol tejszínes legyen és az egész serpenyő tartalmát beleborítottam egy tűzálló tálba. Világ legjobb férje jó vastagom megreszelte sajttal, és betoltam a sütőbe annyi időre, amíg a sajt jó alaposan ráolvad. Az egész procedúra nem tartott tovább 40percnél… azt hiszem…A képek minősége hagy némi kívánni valót maga után,de mentségemre szóljon,a maradékot tudtam lencsevégre kapni...bocsánat:)))

9 megjegyzés:

pitypang írta...

Nagyon jó kis recept,ezt mindenki szeretné nálunk!!Köszi :)

Niki írta...

andi!
El is fogyott akkor este...még a finnyás kisfiam is szó nélkül megette:-DD

Livi írta...

Na ezt én is elkészítem egyszer!!! :) Köszi!

Bianka írta...

Szerintem is csodás lehet. Imádom a tészta ételeket

Niki írta...

Lányok!
Köszi:)

Gizi írta...

Nagyon jó kis vacsorát rittyentettél!! Imádom a hasonló tésztás ételeket.:)

Vikike a babot hűtőben, vagy mélyhűtőben kell tárolni és akkor nem lesz zsizsikes!!!!!

Niki írta...

Gizi!
Köszike:-D
Köszi,most már tudom...:-PPP

Ami írta...

Guszta, nagyon! :)

Niki írta...

Ami!
Köszi:)))