2010. április 10.

Linzer karika


Több hete bántotta már a fantáziámat ez kis édes nassolni való. Igazából húsvétra szerettem volna készíteni, de nem fért bele az időbe, így egy nappal utána sikerült előállítanom. Az első, és szerintem nem az utolsó...hát nem egy cukrászdai szépség ,de az enyém,és én készíttettem és büszke vagyok rá…Igen….A recept már nem engem illet,Lekvároskuktánál leltem rá, és azonnal megtetszett, ahogy megláttam. Igazából van én nekem három linzer receptem, de mind a három olyan hogy egy esetleg két napig a hűtőben kell pihentetni. Mivel nekem azonnal kellett, nem voltam hajlandó várni egy percet se a sütéssel, így utána kerestem egy olyannak, ami majd, hogy nem azonnal készíthető. Ennél pedig a fogyasztásnál lett volna célszerű várni egy-két napot, de hát ilyen éhenkórász férfi uralta házban, nem bírta ki addig… Igazából annyit változtattam rajta hogy én a tojássárgája helyett, az egész tojást bele tettem.


Hozzávalók:30 dkg liszt,(nálam rétes liszt BFF-55,)10 dkg porcukor,20 dkg vaj(nálam margarin),1 cs.vaníliás cukor,1 tojás,1 tk sütőpor,citrom reszelt héja, csipet só.

Ezeket a dolgokat összegyúrtam és egy órára a betettem a hűtőbe lehűlni. Majd egy jó alaposan belisztezett felületen kinyújtottam, talán kicsit vékonyabbra is sikerült kinyújtanom mit kellett volna, és linzerforma hiányában, mézeskalácsformával kiszaggattam. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütöttem őket, nagyon hamar megsültek, egy-kettő kicsit sültebb is lett, mint kellett volna. Majd miután kihűltek, sárgabarack lekvárral összeragasztottam a párokat, és kevés porcukorral kicsinosítottam őket:)Végül is, két kis karika megélte a másnapot, egy nagyon puha, nagyon omlós igazi cukrászdai linzer vált belőle…

10 megjegyzés:

Bianka írta...

De szépek lettek :) Csak ámulok és bámulok és hopp be is kaptam egyet :))))

Livi írta...

Szépek lettek! :) Nagyon szeretem a linzert! Én sem szoktam várni a pihentetéssel... AZONNAL kell :D

Névtelen írta...

szia :-) jelentem, elek megint. elszallt a blogom cakkom-pakk sajna sablonozas közben... de most ugy ahogy megcsinaltam, talan müxik majd megint.
remelem jol teltek az ünnepek. :)

Niki írta...

Bianka!
Egészségedre:)

Livi!
Köszönöm:)Hát akkor ezzel a dologgal nem csak én vagyok így egyedül:-D

marvany!
Még jó hogy megvagy:)Nem tudtam hová tüntél..egyik nap itt,a másik nap sehol...Én is nagyon félek hogy valamilyen oknál fogva eltűnik a blogom,én bele is zsvarodnék,hiszen rengeteg munka van benne, és nem csak nekem,mindenkinek...Köszönöm,az ünnepek jól teltek:-D

pitypang írta...

még sosem sütöttem linzert,mindig készen veszek :( :( pedig már ki kellene próbálnom :)

Niki írta...

andi!
eddig én is készen a cukiból vettem,de amióta sütök,a cukrászda felé se megyünk:-DDD

Raindrop írta...

Linzer+isler az mindig jöhet!
Gyönyörűek lettek, és tuti az a finom lekvár van benne amit szeretek. :) Úgy néz ki...

Ami írta...

Szépek lettek Niki! :)
ez az a süti, amit a zuram szokott csinálni. Nekem egyszerűen nincs hozza annyi türelmem /irul-pirul/. Pedig milyen finom.

Niki írta...

Raindrpo!
Köszike:)A párom választotta a lekvárt,Ő a nagy szakértő,csak és kizárólag Ő veszi a lekvárokat,alaposan elolvassa mit tartalmaz,és csak azután rakja be a kosárba:-D

Ami!
A zurad készíti?!?!:-DDD Nem semmi egy urad van neked:))Én is azon a véleményen vagyok hogy a férfiak mindig jobban tudnak alkotni a konyhában...:-DDD

Névtelen írta...

niki! ezert mentettem el a reciket meg a fenykepeket a laptop-on is. de mondjuk meg igy sem egeszen koser a blogom, mert nem lehet kommentelni, hiaba tettem vissza az itteni sablont. mind1... a köv 3 hetben ugyis rengeteg dolgom lesz, majd utana ha kicsit lazithatok, akkor ujra probalkozom. addig marad olyan amilyen.

jo lett az a kinder-szelet, ne hülyeskedj. :-)