2010. április 12.

Egy elcs....tt kinder szelet




Legszívesebben bőgni lenne kedvem:((((((Ordítani, toporzékolni… amíg valaki fejbe nem ver, és észhez nem térek. Jó, tudom, lehet, bolhából csinálok elefántot, de amikor annyira maximalista vagyok, és mindenből a legjobbat szeretném kihozni, és ha nem úgy sikerül, ahogy szeretném, akkor a hajamat tudnám tépni. Ciki, ciki, mégcikibb!!! A föld alá tudnék süllyedni! Szóval mindannyian tudjátok, hogy a kinder szelet barna… nálam fehér. Szerettem volna, hogy barna legyen, de valamilyen orbitális hülyeségem miatt kihagytam belőle a kakaót. Annyira neki készültem, és annyira mindent beleadtam, és amikor a sütőben sült a piskóta akkor tértem észre, hogy a kakaó kimaradt. Pedig szépen odakészítettem magam mellé, mindent, hogy még csak véletlenül se hagyjak ki belőle semmit… erre pont a kakaót felejtettem el… ami a legfontosabb, mert a kakaóval kinder szelet a kinder szelet. Ezután pedig nem is strapáltam magam hogy valamit is kihozzak ebből az eltrafált piskótából, úgyhogy ez lett belőle. Már nagyon rég óta szerettem volna elkészíteni, de akárhány helyen láttam mindenhol túl volt bonyolítva minden oda nem való hozzávalóval a krém, így inkább letettem az elkészítéséről. Véletlenül egyik eset ráakadtam erre a változatára, amit most nem is mutatnék meg a banális hülyeségem miatt, de ha elkészítem normálisan, akkor elárulom hol találtam rá... Annyira könnyen és egyszerűen volt elkészítve hogy akkor eldöntöttem így fogom elkészíteni, vagyis szerettem volna így elkészíteni, de Nikike oltári bakijának köszönhetően nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Ne is szépítsük tovább a dolgot, valljuk be ez egy két piskóta lap közé kent tejszínhab...:-((((Ez egy bukás a vizsgán!!!!A hozzávalókat nem is írom le,mert gondolom, piskótát mindenki tud sütni,és tejszínhabot se nagydolog felverni. Aztán pedig megkenni a piskótát habbal, ahhoz meg nem kell érettségi. Kisebbik fiamnak annyira ízlett, hogy benyomott belőle egy tányérkára valót. Próbált Ő vigasztalni, hogy ez olyan, mint egy kinder paradiso, de nem tudott megvigasztalni...pedig még meg is szórtam porcukorral a tetejét. Ráadásul a hab se szeretett volna megdermedni benne, a tetemes mennyiségű zselatin ellenére se, így hát tiszta bukás lett a hétvégi alkotásom sütés terén:((Menthetetlen vagyok…




És Ami kívánságára,csak mert olyan szépen kérte:-DDDD Tehát a receptet Virágnál találtam, és rögvest megtetszett… Kicsit nem értettem a dolgot, hogy tudok felverni habbá egész tojásokat ezért úgy készítettem, ahogy a piskótát készítem.

6db tojás,
6evk kristálycukor,
6evk liszt,
6evk forró-meleg víz,
1cs.sütőpor,
2evk keserű kakaópor,
Csipet só.

3-3 tojásból külön-külön piskótát sütöttem, mert ugye két piskóta lap kellett. Én nem öntözgettem kétfelé tésztát, nem akartam, hogy az egyik lap vastagabb legyen, mint a másik:)Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem,10-15 perc alatt, egyébként tűpróbáig. Kihűtöttem a tésztát, addig elkészítettem (volna) a krémet.

5dl tejszín- nálam hulala,
1cs.lapzselatin,
1evk méz.

Ez az eredeti krém mennyiség, de miután rájöttem, hogy kifelejtettem a kakaót a piskótából így csak a hűtőben árválkodó maradék tejszínt készítettem el, ami 3dl volt. Elkezdtem habbá verni, és mivel nem akartam, hogy az amúgy is drága lapzselatin pocsékba menjen, ezért egy granulátumot öntöttem a habba, és végül az evk mézet. Világ legjobb férje és a gyerekek nem érezték a mézet és én is keveselltem belőle, ezért legközelebb többet rakok bele… tehát ez az elkészítési mentem ezzel a balul elsült süteménnyel…:(

20 megjegyzés:

Livi írta...

Ó Niki nyugodj meg!!! Nekem is rögtön a kinder paradiso ugrott be! Az még finomabb is :) Tudom mennyire idegelő tud lenni, főleg ha az ember maximalista de pont az ilyen konyhai balesetekből lehetnek új receptek! Take it easy és eszegessétek jó étvággyal, hiszen biztos nagyon finom kakaó nélkül is!!!! :)

Bianka írta...

Bevallom, hogy nekem, hogy nem kakaós jobban is tetszik és jobban is bejönne. A krém, legalább nem száraz a piskóta. Fogd fel pozitívan, én tuti kérek belőle egy szeletet :)))

Niki írta...

Lányok!
Olyan aranyosak vagytok:)Köszönöm a vígasztalást,ez most olyan jól esett:-DDD

Ami írta...

Nyugi Niki! Aranyos vagy, hogy ennyire felhúztad magad, pedig szép sütit csináltál. Én azt mondtam volna, hogy direkt kihagytam a kakaót :). Ahogy írta is Livi, így szoktak új receptek születni.

Én azért kérek szépen belőle, sokat! :)

Ami írta...

Eddig én sem mertem nekifogni ennek a sütinek, annyira bonyolultnak tűnt. Ha már találtál egy jó kis egyszerűt, mindenféleképpen írd le még ebben a posztban, lécci lécci lécci :)

Niki írta...

Ami!
Köszönöm,és nagyon drága vagy:-DDD

Andi írta...

Ha nem írod...észre se veszem. szerintem is tök jól néz ki, Nekem is így jönne be!
Nyugi!!!!

DebiGabi írta...

Nincs ezzel semmi probléma.
Tök jó lett!!!
El is mentettem a receptet:)))

Niki írta...

Andi,Gabi!
Köszönöm:)Teljesen zavarba hoztok...

Ami írta...

Köszi a receptet Niki:)! Nem bonyolult, még talán én is megbírkozom vele. Szerintem, én direkt ki is hagyom a kakaót, így jobban tetszik.

Niki írta...

Ami!
:-DDDDD

Gizi írta...

Egy jót mosolyogtam olvasás közben. Azt hiszed csak veled történik ilyen, hát tudd meg hogy nem!!!! Különben nagyon guszta, és tudod az íz a fontos, nem a kinézet. Még én sem sütöttem soha, de most úgy felcsigáztál vele, hogy ki nem hagyom.(lehet a kakaót is majd csak direkt!!!):)))

Niki írta...

Gizi!
Hát most én mosolyogtam olvasás közben...Aranyos vagy:)Köszönöm:))

Raindrop írta...

Hát ha nem mondod, simán beveszem, hogy ez egy új recept! Totál jó így is, és gyönyörű szép! :)

Niki írta...

Raindrop!
Köszönöm,Tőled is vígasztaló szavakat:)

APci írta...

Fincsi volt!

pitypang írta...

Nekem így is jöhetne!!talán jobb is,mint kakaósan:D:)!

Ami írta...

Niki!
Ma tervezem megsütni a kinder szeletet. Annyi kérdésem lenne, hogy mekkora tepsiben sütötted? A 24 cm-es kapcsos tortaformában kisütött egy-egy lap szerinted nem lesz túl vastag?

Garffyka írta...

Niki, bocsánat, ha esetleg túl direkt lennék, te bolond vagy :) Ha ezt a postot úgy írod, hogy íme, a kinder paradiso házilag, soha senki nem jön rá, hogy kifelejtetted a kakaót a kinderszeletből.
A képek is jók, kár, hogy hiába nyalogatom a képernyőt :)

Manóm nagyon szereti, a héten belevetem magam és lesz kinderszelet házilag :)

Az egész tojásokat úgy tudod habosra keverni a cukorral, hogy kézi mixerrel alacsony fokozaton kezded, aztán nagyjából 4-5 percenként emeled a fokozatot eggyel. Piskótalapot sütök így, 6 tojás+6 ek cukor és kb 20 percig egyfolytában keverem, lesz belőle vagy 2,5 l-nyi mennyiség.

Niki írta...

Graffyka!
Köszi:)
Eddig még nem találkoztam az egész tojások felverésével,meg nem is gondoltam hogy egész tojást is fel lehet verni-de most már kipróbálom.Köszönöm a segítséget:-DD