2010. március 19.

Zellerkrémleves


Ezt a leveskét készítettem a káposztástészta mellé fiaim és,férjecském legnagyobb örömére.Mindig nagy lelkedéssel fogyadják ha valami újdonsággal jövök elő.Még kisebbik fiam is előszeretettel eszegetett belőle,jó sok levesgyöngyel-bogyóval ahogy mondaná:)))Mostanában előszeretettel főzök krémleveseket. Nem mondhatnám, hogy eddig is sűrűn főztem, de néha-néha került az asztalra, főleg brokkoli krémleves, a fiúk örömére, mert elsősorban világ legjobb férje rajong a brokkoliért nagyon. Én már nem annyira, de végül is nekem mindegy csak leves legyen. Egyszer nagyon- nagyon régen volt már egy próbálkozásom zellerkrémlevesben, de akkor nem nyerte el a tetszésünket-a lefolyóban végezte-és az óta nem is próbálkoztam vele. De most okultam a korábbi hibán? -nem krumplival készítettem. Mit tudtam én, hogy kell krémlevest csinálni, a legelső receptet meglátva egyből azt alkalmaztam. És abba mi volt? Hogy krumplit is kell bele főzni. Mert a krumpli sűríti be. Na, mármost Nikike mit tudta mennyi krumpli, és mennyi zeller kell bele. Nem törődtem a mennyiségekkel, több krumplit raktam bele, mint kellett volna és egy jó kis, krumplikrémleves lett belőle. Ami nem is lett volna baj, de az íze se lett nyerő… Ez már jobb lett.Legalább is jobban sikeredett az első próbálkozásomnál:)
50dkg zeller,
1fej vöröshagyma,
1,5dl tejszín,
2evk étkezési keményítő,
Só, bors, ételízesítő.


A hagymát nagyobb darabokra vágtam és vajon megpároltam. Ezalatt a zellert megpucoltam, megmostam és azt is nagyobb kockákra vágtam, majd hozzá adtam a hagymához, és egy kicsit megpirítottam. Felöntöttem annyi vízzel amennyi levest szerettem volna készíteni, ízesítettem és megfőztem a zellert. Majd elővettem a jó bevált konyhai segédemet a botmixert, és összeturmixoltam. A keményítőt simára kevertem a tejszínnel és behabartam vele a levest. Pirított bacont és reszelt sajtot szórtam a tetejére.

6 megjegyzés:

DebiGabi írta...

Van kedved egy-két kérdésre válaszolgatni????
:D

Niki írta...

Hát hogy ne lenne Gabi:))))Örömmel:-DDD

pitypang írta...

Nézz be hozzám!! :)
A zeller igazi férfierő forrás(állítólag!!:):))

Gizi írta...

Látom már megelőztek, de kérlek nézzél be hozzám is!!!:)

Névtelen írta...

jo hetveget kivanunk Nektek!

Niki írta...

marvany!
Viszont nektek is:)

andi,Gizi!
Köszönöm,nagyon aranyosak vagytok hogy gondoltatok rám:-DDD Válaszolok is,de tegnap volt egy kis afférom a géppel és nem jutottam ide.De ma válaszolok:-DDDD