2010. március 24.

Tavaszi zöldségleves és virágos kert


Tulajdonképpen borsó akart lenni, de hát olyan szép tavaszi idő van, hogy elneveztem tavaszinak. A vártnál sokkal jobban sikeredett, nem ilyenre számítottam. Lövésem se volt, hogy akarom csinálni, csak mindent egyberaktam és tök jó lett. Persze most mindenki mondhatja, hogy ugyan egy zöldséglevest pofon egyszerű összehozni. Tehát az úgy volt, hogy a hétvégi ebédet, már hétfőn el kell kezdenem kiagyalni, persze az elmaradhatatlan húslevest, azt ne is firtassuk, húslevesnek kell lenni hétvégén. Aztán Gizinél megláttam ezt, és már akkor tudtam, hogy borsóleves féleséget főzök. Találtam a fagyasztóba egy nagydarab sertéscsontot, és belefőztem. Nagyon jó lett, és most olyan fagyasztott zöldborsót sikerült vennem,ami olyan zsenge volt mintha most szedtem volna a kertből:)Mennyiségeket nem írok,mivel ízlés szerint tettem bele mindent.


Sertés karaj csont,
Sárgarépa,
Fehérzöldség,
Zeller,
Karalábé,
Zöldborsó,
Két szem burgonya,
Liszt,olaj,pirospaprika,
Só, bors, ételízesítő.


A csontot kiolvasztottam, megmostam, és felraktam hideg vízben főni. Mivel túl piszkosnak találtam a vizet, a lehabozás után így tiszta vizet engedtem rá. Allergiás vagyok, amikor sötét piszkos, undorító lesz a víz a hústól vagy a csonttól. Képes vagyok leönteni a vizet a húsról és másikat engedni rá. Férjem szerint ez már beteges nálam… tehát kicsikét előfőztem a csontot, azért volt rajta bőven husi, majd beleraktam a kockákra vágott zöldségeket. Került bele egy fej vöröshagyma, amit kis idő multán kivettem belőle. Ízesítettem, és beletettem a borsót is. Majd szépen lassan összefőztem. A végén a kockákra vágott krumplit is beletettem. Kivettem a csontot a levesből, a lisztből, olajból és pirospaprikából rántást készítettem és berántottam vele a levest, majd amikor levettem a tűzről visszatettem bele csontot.



Gyönyörű szép az idő!!!!Annyira jót tesz a lelkemnek az a gyönyörű tavaszi idő:))))Az első képet 21-én készítettem,és ma reggel amikor kiléptem az ajtón ez várt....Az utolsó kép,pedig az orgona fa.





5 megjegyzés:

Bianka írta...

De szép, most már visszafordíthatatlanul itt a tavasz

Niki írta...

Bianka!
Úgy van ahogy írtad:-)))Ma itthon vagyok,az ablak tárva nyitva,árad be az ablakon a tavaszi levegő,hangosan csicseregnek a madarak...hétágra süt a nap...írjam még tovább is:-DDD

egycsipet írta...

Szépek a képek, finom a leves, szép az élet! :))

Niki írta...

Csipet!
Köszönöm:)Ilyenkor a legszebb...

Gizi írta...

A leves isteni finom lehetett!!! Nyalom a számszélét.:))

A virágok gyönyörű szépek, végre itt a tavasz!!!