2010. március 17.

Vacsora

Először is,köszöntöm egy nagyon kedves barátnőmet a rendszeres olvasóim között. Szia Mariann!Látom,sikerült…:-DDDD


Ezeket a könnyen elkészíthető finomságokat-és, mert könnyen elkészíthető még finom is-előszeretettel szoktam készíteni, főleg vacsorára. A srácok nagyon szeretik, és úgy tűnik, nem unják meg. A kisebbik fiam a bundás kenyérért van szó szerint megőrülve, így elég gyakran kér vacsorára. Persze sajt nélkül, mert hát urasága amúgy is egy egyéniség, és nem szereti keverni a sósat az édessel hogy, kifejezzem magam. Neki minden a la, natúr kell, még nekünk jöhet bátran egy kis sajt a tetejére.




A toast szendvics pedig nagyfiam megunhatatatlan vacsorája. Jó sok ketchup, és sajt, ha ez mindkettő megvan egyben, akkor tökéletes minden. Szó szerint képes egy egész doboz paradicsomot rányomni a toast tetejére:)Akár mit beleteszek, amit találok a hűtőben, a konyhaszekrényben. Raktam már bele főtt tojást, csemegekukoricát, tonhalat, hagymát, fokhagymát, paprikát, csípőskolbászt, szinte már majdnem mindent. Persze kisfiamnak ebből is a natúr kell. Kolbász, és egy kicsike sajt. Ennek a toast sütőnek is megvan a maga kis története. Férjem egyik elutazása alkalmával ilyen”meleg szendvicset” vacsorázott. Annyira megtetszett neki ez a háromszög alakú finomság, hogy vennünk kellett ilyen sütőt. Persze nem egy drága valami, nevessetek ki érte, de egy sima, snassz nevesincs kis masina. És bár szinte napi rendszerességgel használjuk, zsinórba több szendvicset is megsütünk vele, bírja a gyűrődést.



Ezt a meleg szendvicsféleséget, az egyik főzős újságba találtam. Húsos zsemle a neve. Zsemléből is készítettem már, de akkor bent felejtettem a sütőben:-D, és egy kicsit megkozmált. Akkor azért nem került ide fel. De ennek ellenére a világ legjobb férje áradozott róla, hogy milyen finom. Tegnap este volt itthon puha kenyérkém jócskán, és kenyérből készítettem. Kenyérből is ugyan olyan finom. Őszintén megmondom, nekem kenyérrel ízlik a legjobban. Kicsit vastagabban szeleteltem fel a kenyeret, és nem száradt ki a sütés alatt. Nekem ez a hagyományos tűzhelyem van, amit nem igazán lehet szabályozni és megesik, hogy ki is szárad benne a sütnivaló. De tegnap résen voltam, és nem mozdultam el a sütő elől. Ötpercenként fordítottam a tepsin hogy mindenhol egyenletesen ráolvadjon a sajt, és ne száradjon ki :))
20-30dkg főtt füstölt tarja,
Kaliforniai paprika-ízlés szerint,
1evk vaj, vagy margarin,
1-2evk tejföl,
1kisebb fej vöröshagyma,
1tk mustár
Só, bors,
A tarját lehet darálni, én nem daráltam, hanem nagyon apró kockákra vágtam. A hagymával és paprikával ugyanígy jártam el. Egy tálba ömlesztettem őket, beleraktam a többi hozzávalót, és villával jó alaposan összedolgoztam, majd megkentem a kenyérszeleteket jó vastagon:-D- így szeretjük. Végül reszelt sajttal megszórtam, és előmelegített sütőcskében 10-15 percig sütöttem.


3 megjegyzés:

Vica írta...

Hű, mennyi finomság...mi még szoktunk a bundáskenyérre tejfölt is tenni(lusta lángos:D)
A toast-ot mi "nyomiszendvicsnek" hivjuk, mi is imádjuk...bármennyi elfogyna!!!

Niki írta...

Vica!
Ez jó,nyomiszendvics:)ezt megjegyzem...Tejföllel még nem próbáltuk,de nagyobbik fiam a teszter,és vele megkóstoltatom:-)

Bianka írta...

Igazi finom vacsora :)