2010. március 21.

Pizza újragondolva

Ha péntek, akkor pizza nap, igaz most nem pénteken készült, hanem szombatom:)IVolt már egy pizza receptem, amit fel is raktam ide, bár nem kellett volna… Világ legjobb férjének nem tetszett a tésztája, mert nagyon keksz állagú volt, ebben igazat adok neki, tényleg nagyon édeskés, kekszes volt. Aztán addig-addig kísérletezgettünk a tésztával, amíg meg nem kaptuk ezt. Ez most már olyan lett, amire azt lehet mondani, hogy ez, hasonlít a pizza tésztára. Készítettem vízből, készítettem fele tej, fele vízből, olajjal, mindent kipróbáltam már. Végül ez lett a kísérletezés eredménye:)Nekünk bevált, és amíg meg nem szerzem a pizzéria „titkos” tészta receptjét, addig ezt használom.


Tészta:15 dkg BL80 kenyérliszt,15 dkg finomliszt,4 evk étolaj,1 tk só,1 tk őrölt kömény,2 dkg élesztő,1 tk cukor,1 dl tej+annyi amennyit felvesz a liszt.

Az élesztőt felfuttatom, a lisztet átszitálom, és a többi hozzávalóból tésztát gyúrok. Majd kinyújtom egy nagyobbacska tepsi méretűre, amit kikentem olajjal, és meleg helyen egy órát kelesztem. Addig elkészítem a szószt.


Szósz:1 fej vöröshagyma,4-5 gerezd fokhagyma,1,5-2 dl paradicsomlé,cukor, bors, csipet só, bazsalikom, kakukkfű, ketchup, pizzakrém mind ízlés szerint.

A hagymát kockákra vágtam és olajon megpároltam. Egy picit megsóztam, mert így könnyebben összeesik:-DFelöntöttem a paradicsomlével, beletettem a fokhagymát karikákra vágva, és ízesítettem. Nagy lángon jó alaposan kiforraltam, hogy besűrűsödjön. Én most d r á g a anyósom házi paradicsomát használtam. Hagytam kihűlni, majd megkentem a tésztát, és ráraktam a többi feltétet is. Ez most nekem sonka, kukorica, reszelt sajt, és a tetejére füstölt főtt kötözött lapocka volt. A lapocka rásült a sajtra, és nagyon jó ízt adott neki.

7 megjegyzés:

pitypang írta...

Én is úgy kisérleteztem ki,melyik ízlik nekünk a legjobban.De én már nagyon kényelmes vagyok pizzaügyileg,Zsófi lányom(15éves)tuti pizzát készít!!!!!!(meg akarta tanulni,azóta ő készíti)

Niki írta...

andi!
Az előbb láttam a leányzó pizzáját:)Most voltam Nálad...

Niki írta...

Nagyon ügyes:)Csak így tovább:-DDD

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, mi is nagyon nagy pizzások vagyunk. Nekem is van egy bevált receptem már 10 éve azt készítem vagyis a tésztát.

Niki írta...

Bianka!
Fent van Nálad?Szivesen elolvasnám...:-DD

Bianka írta...

Nem, de ezen a héten valamikor elkészítem vacsorára :)

Niki írta...

Akkor kíváncsian várom:-DDD