2010. március 2.

Húsos-brokkolis pite


Már régen tervbe vettem, hogy készítek egy húsos pitét. A minap, az egyik blogon láttam egy pitét, ami nagyon felcsigázta a fantáziámat. De még mindig nem mertem nekilátni az elkészítésének. Aztán a minap, annyira kifogyott a hűtőből minden, hogy szinte tök üresen kongott. A bevásárlás elmaradt, így azokból kellett valamit összeütnöm vacsorára, amik még megtalálhatóak voltak a fagyasztóba. Volt egy kevéske karaj lefagyasztva, mirelit brokkoli, ezen kívül nem sok más… Hát ekkor jött el az ideje ennek a húsos pitének. Mivel elfogadható receptem nem volt, és nem tudtam, hogy kell csinálni, leültem és elkezdtem böngészni a netet. Hát teljesen lehervasztottak a látottak, semmi olyan érdemleges és nekem tetsző receptet nem találtam, amire azt tudtam volna mondani, hogy ez… igen! Pedig tényleg annyi pite nézett vissza rám, de sajnos egyik se nyerte el a tetszésemet. Nem volt választásom, vacsora kellett, és ha nincs recept, akkor csinálok egyet:)
20dkg liszt,
10dkg vaj,
1egész tojás,
Só, pár csepp víz.
A fentiekből tésztát gyúrtam. Igazából be kellett volna rakni egy órára a hűtőbe pihenni, de idő hiányában nálam ez most elmaradt. Piteforma híján, a tortaformámba sütöttem ki a tésztát. Olyan 5mm vastagságúra nyújtottam, a tortaformát kikentem és kibéleltem a tésztával. Ügyeltem arra, hogy egy kicsi pereme maradjon a tésztának. Előmelegített sütőben alacsony fokozaton 10 percig elősütöttem.
30dkg darált hús,
10dkg füstölt szalonna,
10dkg brokkoli,
Fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
Só, bors, ételízesítő, 1kk pirospaprika,
A húst alaposan megtisztítottam, és ledaráltam, vele együtt a fokhagymát is. A füstölt szalonnát zsírjára sütöttem és megpároltam a kockákra vágott hagymát is vele együtt. Beleraktam a darált húst, és fehéredésig pirítottam. Majd ízesítettem, színeztem egy kis pirospaprikával, és saját levében megpároltam. Hagytam kihűli, és amikor már langyosra hűlt, ütöttem bele egy tojást és reszeltem bele egy kevés sajtot is, majd jó alaposan összekevertem. Rákanalaztam az elősütött tésztára, megszórtam még jó sok sajttal, és visszaraktam a sütőbe még sülni. Alacsony fokozaton,45-50 percig sütöttem. A fiaim elnevezték mini pizzának, és olyan nagy sikere lett, hogy mind elfogyott:)

6 megjegyzés:

Gizi írta...

Gratulálok!! Látod tudsz te pitét saját összeállítással is sütni. És még nem is akár milyet, csuda jól néz ki ez a szelet!!!!:)

Niki írta...

Gizi!
Köszönöm:)És még milyen finom is volt....

Ami írta...

Nagyon jól néz ki! :) Nyami-nyami, kérek egy virtuális szeletet :))

Niki írta...

Ami!
Köszönöm!Vigyázz...kész...elkaptad?!

Névtelen írta...

szia! jol sikerült nagyon!

Niki írta...

marvany!
Köszönöm szépen:)