2010. március 1.

Epres túrótorta


És hogy még ne legyen elég az eperből,itt van egy kis epres torta:)))A világ legjobb férjének a születésnapjára készült. Nagyon szeretett volna egy tortát. Megmondom őszintén, hogy nem éreztem valami nagyon nagy elhivatottságot a tortasütésre. Egy jó ideje már böngésztem a netet, torta receptek után kutatva, de halovány lila gőzöm se volt, hogy milyen torta legyen... Az alapja, a jól bevált piskótatészta, a krém, pedig Gizi epres túrótortája. Amikor rátaláltam erre a receptre, rögtön tudtam, hogy ez a nekem… illetve a neki való torta, krémes is, citromos is, és túrós is. Ott asszisztált a torta elkészítésében. Annyi módosítást csináltam, hogy egy citromnak a leve helyett csak fél citrom levét tettem bele-nem szeretem a nagyon citromosat:)és egy kicsit vékony lett a 2 tojásból készült piskóta, úgyhogy bőven elbírja a 3 tojásból készült piskótát is. Egy 26cm-es tortaformában készült.
2 egész tojás,
2 evk kristálycukor,
1cs.vaníliás cukor,
2evk liszt,
Fél csomag sütőpor,
2 evk étolaj,
A tojásokat kétfelé választottam, és a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem. Majd a legalacsonyabb fokozaton hozzákevertem egyenként a többi hozzávalót. A tortaformámba sütőpapírt”szabtam”és beleöntöttem a tésztát. Előmelegített sütőben 15 percig sütöttem.
2,5dl hideg víz,
1cs. vaníliás pudingpor,
25dkg túró,
10dkg kristálycukor,
Fél citrom leve,
2 cs. vaníliás cukor,
1dl víz,
10gr.zselatin,
5dl hulala tejszín,
A pudingot a 2,5dl vízzel simára kevertem és felfőztem. Sűrű kevergetés mellett férjecském kihűtötte. A túrót a cukorral, és a citromlével, géppel krémesre kevertem, és hozzákevertük a kihűlt pudingot is. Az 1dl vizet felforraltam, levettem a tűzről és elkevertem benne a zselatint. Amikor kihűlt, hozzáadtuk a túrókrémhez. Végül a hulalát keményre vertem és hozzákevertük- apránként-a túrókrémhez. Egy nagyon habos, és extra krémes túrókrémet kaptunk:))))Ezt a nagyon krémet rákentük a piskótára, a tetejére pedig a főszereplő epret szeletekre vágtuk és ráraktuk a krém tetejére. Két csomag torta zselét felfőztem értelemszerűen az utasítás szerint, és ráöntöttük az eper tetejére. Két órát hűtőben pihentettem, mert már a gyerekek szétszedték a hűtőt annyira be voltak sózva, egyébként másnap a tökéletes:)

10 megjegyzés:

sedith írta...

Gyönyörű lett és biztos finom is!:) Az ilyen torták (is) nyerőek nálunk!:)

Niki írta...

Edit!
Nagyon köszönöm:)

Unknown írta...

Na, mondtam én hogy szuper lesz!!!
Nagyon szép, és isteni lehetett!!

Niki írta...

Éva!
Aranyos vagy:))))Köszönöm:)

Gizi írta...

Gratulálok!!!! Csodaszép lett a tortád, büszke lehet rád a férjed!!! Látom eperimádó vagy te is. (én sajnos mindent imádok) Próbáld ki a piskóta alap helyett a babapiskótás változatot, isteni finom, és nincs vele macera, mert nem kell sütni.
Gyönyörű szépek az epres képeid is!!!

Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok A Férjednek!!!!!

Niki írta...

Gizi!
Köszönöm szépen!Nagyon kedves vagy!A babapiskótás alappal szerettem volna elkészíteni de a férjem nem szereti.Se a kekszes alapot,se a babapiskótásat:(Piskóta imádó...

pitypang írta...

Boldog születésnapot a férjednek!! :)

Niki írta...

Andi!
Nagyon szépen köszöni:)És én is köszönöm hogy benéztél:)

Ami írta...

Boldog szülinapot az ünnepeltnek! :) Szép tortát kapott!

Niki írta...

Ami!Köszönjük szépen:)