2010. március 30.

Császármorzsa

Ezt a finomságot még a múlt héten készítettem a babgulyás mellé. Önmagában nem volt az a teljes ebéd, pedig nagyon laktató volt, de valami mégis hiányzott a végéről. Aztán eszembe jutott, hogy egyik este Lúdanyónál láttam E Z T. Már akkor eldöntöttem, hogy ez az édesség nagyon tetszik nekem. Nagyon finom, és könnyű, és pont olyan édesség, ami egy kiadós laktató leves után pont jól esik.



Hozzávalók:4 egész tojás,25 dkg mascarpone,5 dkg cukor-nekem porcukor volt:)10 dkg liszt,4 evk tej,2 tk vanília eszencia,2 evk vaj,csipet só, reszelt ciromhéj.


Két tojás sárgáját és két egész tojást habosra kevertem a cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal. Hozzáadtam a tejet, a vanília eszenciát, a lisztet és a mascarponét. Jó alaposan elkevertem, végül spatulával hozzákevertem a két tojásfehérjéből vert kemény habot is. A serpenyőbe vajat forrósítottam és beleöntöttem a masszát. Megvártam, míg megsül az alsó fele, majd fakanál segítségével kisebb-nagyobb darabokra szaggattam, és morzsásra pirítottam. Porcukorral, és lekvárral ettük… jó sok lekvárral és cukorral…:-DDD Ha már fittyet hányunk a koleszterint szintünkre,és a kalóriákra:)))Világ legjobb férjének annyira ízlett,hogy másnap is kellett készítenem egy adaggal:-)))

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem :)))

Niki írta...

Bianka!
Mi is rajongunk érte:-DDD