2010. március 27.

Bableves füstölt csülökkel

Ezt a levest még a hét elején készítettem, jó nagy adagot főztem belőle, és egy jó pár napi ebéd és vacsora gondját megoldotta:)Imádjuk nagyon!!!!Jó zsírosan ,extra sűrűre berántva,extra sok hússal és zöldséggel….Éppen a heti bevásárlásunkat bonyolítottuk, amikor megakadt a szemem A füstölt csülkön. Olyan szépen néztünk egymásra,és szinte hívogatott magához olyan jól nézett ki hogy nem akartam otthagyni.


Hozzávalók:1-1,5 kg füstölt csülök,2 dl szárazbab,3-4 sárgarépa,3 szál petrezselyemgyökér,2 szem burgonya,Fél fej zeller,1 fej vöröshagyma,5-6 gerezd fokhagyma,só, bors, ételízesítő,3 evők liszt, olaj, pirospaprika.

A csülköt előzőnap megfőztem, kerek három óra hossza alatt főtt úgy meg hogy levált a hús a csontról, a babot pedig este beáztattam. A vizet a miben a csülök főtt, nem öntöttem ki, mert ebben a lében főztem a levest. Beletettem a babot, a fej hagymát, amit később kivettem-és a fokhagymát. Majd amikor félpuha lett a bab, hozzáadtam az apróra vágott zöldségeket, ízesítettem őröltborsal, és kevés sóval, ételízesítővel, és puhára főztem benne mindent. A végén belekerült a kockákra vágott krumpli, és a kockára vágott husi is. Olajból és a lisztből pirospaprikás rántást készítettem, és berántottam vele a levest. Hát ennyiből tartott, és egyáltalán nem bonyolult. És ha az ember kicsit odafigyel, és előző nap elvégzi az előkészületeket, akkor pedig pillanatok alatt megvan.A fénykép minősége nem a legjobb:(((Sajnos nem tudtam jobbat készíteni...annyira próbáltam és már mindent kitaláltam,de nem akart sikerülni:((((

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodásan néz ki

Megelőztél, tegnap főztem meg, de csak holnap akartam feltenni ;)

Niki írta...

Bianka!
Köszönöm:-DDD Kíváncsian várom a Tiédet:))

egycsipet írta...

A bableves csülök nélkül nem is bableves! Szeretem! :)))

pitypang írta...

Holnap ilyet főzök,hogy hétfőn,esetleg kedden is legyen a gyerkőcöknek:) imádjuk!!!

Niki írta...

Csipet!
Hát nem is...Szerintem is ez dukál hozzá:-DDD

andi!
Nagyon jó tartalmas volt,és tényleg nagyon sok lett belőle.De szerintem egy bableves akkor jó ha egy két napos,úgy mint a székelykáposzta:-)))

Gizi írta...

Imádtam volna ezt a levest, kár hogy ilyen messze vagyunk egymástól!!!

Szeretnélek meghívni egy játékra ha van kedved hozzá.:)

Ami írta...

Imádom a bablevest! Kérek szépen belőle! :))

pitypang írta...

Nézz be hozzám,van a számodra egy kis játék! :)

Niki írta...

Ami!
Szivesen adtam volna,amíg volt,de elfogyott...:-DD