2010. február 25.

Tejfölös karfiol leves

Valami levesre vágytam, pontosabban nem valami levesre, hanem karfiolra. Régen is ettem, és a világ legjobb férje is szívesen megette volna. Igaz én csak azt az egyszerű pirospaprikás karfiol levest szerettem volna enni, de ő a tejfölöset kérte. Aztán úgy voltam vele, hogy nekem mindegy milyen, csak leves legyen, így az ő kedvében jártam. Hagymát pároltam az olajban, és kicsit kevesebb hagymát kellett volna, mert túl hagymás lett. De el is hagyható. Szerencsére,a tejföl elvette az intenzív hagyma ízt.


Hozzávalók:40-50 dkg karfiol,1 fej hagyma,2 sárgarépa,2 petrezselyemgyökér,egy csokor petrezselyem,2 evk liszt,1 kisdoboz tejföl,só, bors, ételízesítő.

A karfiolt apró rózsáira szedegettem, és vízbe beáztattam. A zöldséget felkarikáztam. Olajon a hagymát megfonnyasztottam, majd rátettem a zöldségeket, kicsit később a felaprított petrezselyemzöldet is. Hozzáadtam a karfiolt, felöntöttem annyi vízzel amennyi levest szerettem volna készíteni, és felforraltam. Forrás után ízesítettem. Amikor minden zöldség megpuhult, a lisztet és a tejfölt simára kevertem, és behabartam a levest.

2 megjegyzés:

gabanyu írta...

Nagyon jó receptjeid vannak!
Szerintem mehet egy linkcsere!:)
http://anitavarazskonyhaja.blogspot.com/

Ami írta...

Tetszik az első képed a levesről :)