2010. február 24.

Almás rózsáim

Amikor először megláttam ezt a süteményt, arra gondoltam, hogy milyen szépséges… Aztán pedig arra, én ezt biztosan nem fogom megcsinálni, a fene se fog ezzel kínlódni. Na, igen… Még hogy nem fogom megcsinálni… Nagyon régen halasztom az elkészítését, és miután mostanában semmi hajlandóságot nem mutatok a sütésre, így arra az elhatározásra jutottam, hogy…..elkészítem. Azt már nem tudom kinél,és hol láttam meg, de a receptet Jade konyhájából lestem el.. Az elkészítés persze nem ment zökkenőmentesen, de hősiesen helytálltam és ezt sikeredett előállítanom. Elsőre tűnt bonyolultnak, de miután készen lett, és végig zongoráztam magamban az elkészítés menetét, nem is olyan nagydolog.


Hozzávalók:1 csomag vajas tészta lap,4 alma,5evk kristálycukor,2evk citromlé,3evk kristálycukor,4dl víz,2tk fahéj,Csipet szerecsendió,Fél citrom reszelt héja,

A vizet felforraltam, az 5evk cukorral és a citromlével. Az almákat megmostam, feleztem, a magját kivágtam, vékonyan felszeleteltem, majd leforráztam, és papírtörlőn megszárítgattam. A tésztát kinyújtottam. Egy kis tálkába kikevertem a 3evk kristálycukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a citromnak a héját, és megszórtam a tésztát jó alaposan. Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágtam a tésztát, kiraktam a leforrázott alma szeletekkel, és feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe ültettem a rózsákat és előmelegített sütőben 25-30percig sütöttem. Nagyon finom. És ami még említésre méltó, hogy sütés közben a rózsák kinyílnak:)

2 megjegyzés:

pitypang írta...

Nagyon szépek lettek a rózsáid !! :)
nekem ez az édesség nagyon ízlett :)

Niki írta...

Andi!
Köszönöm szépen:)
Most nagy örömet okoztál nekem:)