2010. január 20.

Lencseleves



Leves minden mennyiségben…JKicsit félve említettem meg a rosszétkű kisebbik fiamnak hogy esetleg egy kis lencselevest nem kérne vacsorára, mire azt felelte,- amin nagyon elcsodálkoztam-hogy"anya nem tudtad, hogy a lencselevest amúgy is imádom…?!"Így esett meg hogy megtudtam,a fiam szereti a lencsét,és megevett egy nagy tányérral vacsira. Nem tudok eligazodni ezen a gyekőcön. A leves mellé pedig azt a fantasztikusan finom croissant sütöttem, kedves férjuram kívánságára. Amit tegnap este begyúrtam, és kerek 16 órát pihizett a hűtőben. Nem akartam én hogy ennyit pihenjen, de közbejöttek dolgok, amiket el kellett intézni. És nem tett neki rosszat ennyi hűtőben töltött idő.

50dkg füstölt hús,(jelen esetben nekem most füstölt, főtt, sertés porc volt.)

2dl lencse,

1 fej hagyma,(egészbe)

4-5 gerezd fokhagyma,(egészbe)

2 sárgarépa,

1 fehérzöldség,

1/2fej karalábé,

1/2fej zeller,

3szem burgonya,

Liszt, olaj, pirospaprika, só bors, babér, kömény, ételízesítő,

A lencsét átválogattam, és főzés előtt 2-3 órával beáztattam. A húst előfőztem annyi vízben amennyi ellepte. Kivettem a vízből és a vizébe beleraktam a karikákra és kockákra vágott zöldséget, hagymát és fokhagymát. Beleraktam a lencsét is. Amíg főtt kis kockákra vágtam a husit, és visszatettem a zöldségekhez, közben ízesítettem. Amikor megfőttek, beleraktam a kockákra vágott burgonyát, és pirospaprikás rántással berántottam.

2 megjegyzés:

APci írta...

Nagyon fincsike volt :D

Niki írta...

Tudom SuPe...