2009. december 14.

Emeletes élvezet...:-)


A receptet egy ismerősömtől kaptam, Ő pedig Alíz konyhájában találta. Még eddig nem készítettem tortát. És nem is olyan rég a Lidl-ben vettem egy tortaformát és csak ott pihent azóta is a szekrényben. Úgy gondoltam itt az ideje kipróbálnom a torta készítést is-mégha sütés nélkül készül is-és a tortaformát is. Mindkettővel nagyon meg voltam elégedve.

A torta igazi habos-krémes-édes… Igazi desszert. Mintha a cukrászdából hoztam volna. És persze ne felejtsük el hogy az első próbálkozásom tortában…JAnnyi módosítást csináltam hogy 2 csomag krémet írt 5dl tejjel,én pedig egy csomagból készítettem 3dl tejjel,de 2,5dl kellett volna mert híg lett...(Túl magas lett volna 2 csomag krémmel,és a hab nem fért volna rá a tetejére:D)

Hozzávalók:

1 réteg:

25dkg darált háztartási keksz,

5dkg margarin,

5dkg porcukor,

kevés tej,

2 réteg:

20 dkg túró,(én mind a 25dkg beleraktam)

porcukor,

2dl tejszín,

1 csom.van.cukor,

3 réteg:

2csom.Aranka vaníliás krém,

5 dl tej,

1csom.van.cukor,

4 réteg:

2dl tejszín,

5dkg porcukor,

A kekszet a margarinnal, a cukorral, a kevés tejjel összegyúrjuk. Mindig csak annyi tejet adjunk hozzá hogy linzertészta keménységű legyen. Egy 30X30cm-es tepsit vagy egy nagyobb piteformát szórjunk meg darált kekszel- csak hogy a tészta ne ragadjon bele-és a keksztésztát bele nyomkodjuk. A túrót a porcukorral, a van. cukorral habosra keverjük(nekem túl száraz volt a túró és kevés tejjel krémesítettem.),majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt. Ezt a keksztésztára simítjuk. Az Aranka krémport a tejjel jó sokáig keverjük.(Minél tovább keverjük annál keményebb lesz.) Ezt a túrókrém tetejére simítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás krém tetejére visszük. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk,(én egy órát hűtöttem tálalás előtt.)

Most éppen itt csipegetem a maradék tortát írás közben és nem túlzok ha azt mondom mennyei…Próbáljátok ki,és az eredeti receptet itt találjátok.

2 megjegyzés:

pitypang írta...

Ilyet készítettem lányom születésnapjára,ma volt a kóstolása!Ízlett :)
belinkeltem a receptedet nálam :)

Niki írta...

Andi!
Örülök hogy ekészítetted.Nálunk is nagyon ízlett mindenkinek:))))